top of page

EDITORIAL

"Ondanks alles verbeelding, verwachting, het leven blijft zich maar vertakken."

- Peter Zantingh

MISSEN WAT ER NOOIT IS GEWEEST

21 januari 2023 

Jasmijn van der Weide maakte een illustratie voor bij een persoonlijk stuk van Peter Zantingh. Het gaat over de miskraam bij de eerste zwangerschap van zijn vrouw, en de pijn en herinneringen die daarbij komen kijken. Jasmijn maakte een tweeluik die als heden en verleden geïnterpreteerd kunnen worden. Daarbij legde ze de focus op de vertakking en dat uit pijn en verdriet ook weer iets nieuws kan opbloeien.
 

1 JAAR CORONA 

27 Februari 2020 telde het exact 1 jaar dat we te maken hadden met Corona. NRC maakte een overzicht van het afgelopen jaar daarbij maakte Jasmijn van der Weide de cover illustratie en paar pagina illustraties. Waarin Jasmijn zich liet inspireren door 1,50 m afstand en de eenzaamheid die zo voelbaar was. 

Gouden tijden op je 92ste

In 2020 maakte Jasmijn haar eerste illustratie voor in NRC. Het verhaal door Mariët Meester gaat over haar 92-jarige vader die een leeftijdsloos bestaan lijkt te leven. Jasmijn van der Weide lied zich inspireren door het verhaal waarin Mariët omschrijft hoe haar vader nog kwiek over een hekje springt en tijd op een speelse manier benadert.

Still Magazine

Voor Still magazine maakte Jasmijn van der Weide een cover illustratie. Het Artikel: Jezus geneest een verlamde diende als aanleiding voor de editorial illustratie.

bottom of page